MLY

2011-04-15
17:43:19

15 April

Iförrgår var det tur för engill att jag tycker om honom, för han var ett monster!!!!!! Fick verkligen visa att jag kan ha tålamod. i början gjorde precis allt han inte skulle göra. Efter typ 20 min gav han sej och acceptera att jag bestämmer.
Men igår och idag har han varit helt fantastisk duktig!! <3
Igår töltade han ett helt varv runt travbanan (som är 800meter) och det var inte alls lika motigt som det varit tidigare! :D Och det var inte mer än typ 3 gånger, som jag fick ta tag och plocka upp han för att tölten inte skulle gå för mkt åt trav. Och jag lyckades sakta av direkt från tölt till skritt, utan att det blev trav imellan. :D (Som jag tycker har varit väldigt svårt, jag vill gärna släppna ner hästen i avsakningarna.) Så jag är faktiskt även lite stolt över mej själv. :)
Idag började jag som igår, men att mjuka upp han med lite ökade och minskade volter, skänkel vikning, öppna och slutor. Red även i serpentiner idag (som jag alltid tyckt varit trist;P) men som var till och med lite roligt idag. haha :) Sen tölt tränade vi. och det gick bättre än jag vågat hoppats på! :D Red inte lika långa streckor i dag, men det gick verkligen super! Avsaktningarna är jag nästan stoltast över, det blev inte ett enda trav steg i avsakningen! :D:D:D Fattar lite mer hur Julle menar med "driva in i avsaktning"
Än så länge rider jag tölt i mest  "öppna" och "sluta" Det är mycket lättare att göra det än så länge på Engill. Rider jag på helt rakt spår blir han genast mycket mer framtung, och vill lägga sej i handen på mej. Då är det dessutom lättare att han går över i trav, eller galopp. Går han mot trav kan jag lättare korrigera honom tillbaka till tölt, oftast innan han hunnit gå över till trav. Men när drar mot galoppen är det svårare, klarar ofta inte av att stoppa upp han innan han har gått över i galopp. och jag vet fortfarande inte riktigt hur jag ska bära mej åt. :/
2011-04-12
17:47:58

12 April

Vi jobbar på så gått det går!
Livet blir så mkt roligare med mej! Aldrig har jag ångrat att jag köpte just Engill. Det var mkt att jobba på, och det är fortfarande massa kvar, men det är det utan tveckan värt all tid i världen!
Du är mitt allt och lite till :) <3
2011-04-03
16:52:50

3 April -11

Dyrbarast i världen!<3

Kärleken blir bara starkare och starkare. Engill, min Engill. Är så otroligt glad att fann dej <3
Var på islandshästens dag för en vecka sen. Träffade då Maria, (det var där Engill stod när jag prov red honom)
Hon kände igen mej med en gång. Frågade hur det gick med Engill. Berättade även att hon tänkte på han/oss ibland. :)
Den dagen kommer jag aldrig att glömma. Känslan av att hitta en häst som verkligen går rakt in i hjärtat är helt obeskrivlig... Känslan av att vi bara hör ihop det går helt enkelt inte att beskriva iord. Så otroligt underbart!!!!
Igår var vi hos Malo och löshoppade, först kollade jag in Ivory och Lillan tittade lite på Aladin innan jag gick och hämtade Engill. Måste säga att Lillan har verkligen utvecklat hoppteknik. Det syntes tydligen att hon tyckte det var riktigt roligt.!! Malo frågade sen jag inte vetat hoppa henne någon gång. Lite höjd hoppning. :) Det ska bli kul!
Engill var duktig! :D Det var riktigt kul, Engill ville visa upp sej. När jag drev på han så spände han upp sej ordentligt och både travde och galopperade med stora steg, med uppspänd krökt nacke! :D Det är lätt att bli lite egen blind, så när jag kunde stå och kolla på när han rörde sej insåg jag att han har byggt upp sina nackmuskler ännu mer. Har har riktigt biffig hals och nacke!!! Me love!!!<3 Liten muskel knytte har han blivit.. Han har även byggt upp ryggmusklerna bra! Till min glädje och lättnad ligger sadeln fortfarnde bra! Passar nästan ännu bättre nu. Leta sadel kan verkligen vara en jungel så jag är glad att jag har min älskade kieffer.. :)