MLY

2010-09-30
17:01:43

Snöbollen 30 September

Karoline föjlde med mej ut så jag kunde töm köra Snöbollen ute i skogen lite gran. D gick bra.
Han lyssnade bra. Carro gick brevid med grimskaft för säkerhets skull. D är ju ganska nytt fortfarnade.

Jag blev stolt över han i skogen!

Men sen när vi kom tebaka te orana och gick runt stallet, där det var lite folk och hästar, tappade han helt konsentrationen och blev lite jobbig. Stressad! Prajda är ifs sto, men det kändes inte som det var där problemet var helt. Jag upplevde han som stressad och rädd. Men när vi kom in i ute stallet, och det bara var jag och Snöbollen så lugnade han sej igen. och han stod och hängde när jag klia han i pannan.

Funderar nu lite på vad jag skulle kunna jobba med för att han ska hålla kvar konsentrationen på mej även när det kmr andra runt. D är lite samma sak när han ska in från hagen. Nu när jag ropar kmr han fram till mej nästan med en gång, utan att jag behöver muta han med godis eller så. Men så fort det är flera utanför hagen så kmr han inte. Jag kan gå och hämta han utan att han springer i väg, men han vill inte gå nära om det står andra utanför, dels för strömmen. Men sen tror jag att han har dåliga erfarenheter av männikan som skrämt han när han inte gjort som dom vill eller inte förstått.
Karoline berättade att han så fort jag gick iväg innan vi skulle ut hade börjad gå och kring och nästan gått över henne, men han gör det inte med mej. Förmodligen för att d är jag som jobbar och pysslar med han. Han har nog börjat acceptera mej nu, och han kan till och med tryck in huvudet i min famn när vi siter i hagen eller grejjar i stallgången. Han är så söt när han snusar i nacken på en, han gör det så försiktigt.!

Jag undrar ofta vad han har varit med om innan, men tvivlar på om jag igentligen vill veta det. Även om han nog inte fart illa jämnt, utan jag tror att han varit hos folk som brytt sej om honom. Så är d så tydligt att han blivit hanterad med bestraffning, han litar inte gärna på människor.


Men han har gjort så mkt framsteg sen han kom, och det blir bättre och bättre.... Han vill jobba, och han vill ha en uppgift, det är väldigt tydligt..


Karoline tog lite bilder :)


2010-09-30
13:02:32

Snöbollen, 26 September -10

Snöbollen!<3
Jag todde inte jag skulle falla så för en liten vit hingst!
Första gången jag såg han tycke jag han var söt, men nu när jag börjat lära känna han och jobba med han så kmr hans personlighet fram tydligare, och nu kan jag inte göra annat än att tycka riktigt mkt om denna lilla knubbis!

Snöbollen har fått en ny grimma i prisent från Sandra. :D
Hooligan! Som gjord för Snöbollen!

Min snygging!!!!<3
Snöbollen har börjat få upp lite förtroende för mej.:)

D är underbart! :D För det är så tydligt att han inte alls litade på människor innan.
Men nu så har jag börjat bygga upp förtroende hos han. Små saker, men som gör så stor skilnad!
Nu kmr han fram i hagen när jag ropar i stället för att springa sin väg. och han låter mej greja med han.. utan att han blir väldigt orolig, stressad och nervös. Dessutom har jag nu börjar se att han kan stå och vila på tre ben och halv sova i hagen. så han börjar bli lite  

2010-09-30
13:00:26

Ny inriktning?Jag och Engill ska kanske byta inriktning?
Bärgsklättring!!!!

När jag kom ut idag fick jag veta att Engill hade tatt sej över muren och nu stod glatt och betade på ängen på andra sidan hagen! När jag kom och roppade kollade han nöjt på mej och fortsatte äta. Han har klattrar upp för muren, som dessutom är ganska hög! och traskat över. Me tanke på hans mage så har man nog gått där ganska länge. D e så typiskt Engill! Inte en skråma, Gräset är alltid grönare på andra sidan! 

Jag hade ju planerat att rida idag, men hans ena fram sko är väldigt lös. Ringde Julle, han hade nog tid att komma ut i kväll och slå på den igen. Så får se vad klockan blir efter det.Galningen jag älskar över allt annat på denna jord!!!
-Du gör mitt liv värt att leva!

När jag ser dej fylls jag av glädje från topp till tå!
Jag fattar inte att jag fått chansen att dela livet med dej!
Så underbar, så ofattbart overdelig!
Du e ljuset i mitt liv!

Framtiden är oviss och den skrämmer mej ibland!
d e tur att jag har dej, för dej går jag genom eld och vatten! 
 
Du behöver mej, och jag behöver dej.
...tillsammans är inga hinder ömöjliga!