MLY

2010-07-31
20:26:39

31 Juli Min ögonsten!

Idag red jag på banan. D gick bra. När vi skulle galoppera fattade han fel galopp. Men d var mitt fel. Hade lite för mkt vikt på ytter. Men han galopperar rent! 

Sen prova therese att rida. Galopp gick fin fint. och efter ett tag fick hon in trav. han var fyrtaktig först och fick sen in fin tölt :P Thererse är dressyr ryttare och har starkt säte. D är bra för att få in mkt tölt! Kul att se när någon annan rid Engill.   
Engills nya grimma <3 :)

 Svett tecke, skönt att slippa flugorna säger Engill! :DTrött!
Somnar nästan i stallgången när vi myser!<3Mamma, jag går dit du går.Lämna mej inte! :P:)

Godis?
Det märks att Engill börjar få förtroende för mej. :)
Han går efter mej utan att jag håller i honom. Han går dit jag går, stannar när jag stannar och svänger när jag svänger. D e en underbar känsla när man känner att hästen litar på en. Att han inte måste vara på helspän när jag fixar och grejar utan står lugnt och avslappnat med och tittar.
 

2010-07-31
15:17:43

31 Juli -10 Min kärlek!

Igår tog vi en tur barbacka. :)

Svullnaden är lite bättre men den är fortfarnde svullet. En bit i från svullnaden har vi hittat märken som stämmer bra in på orm bett. Så det är troligt att han blivit orm biten när han legat i hagen. :( Vet sa att vi skulle vänta t på måndag, för dom trodde d skulle lägga sej av sej själv. Annars skulle vi höra av oss igen på måndag.

Jag tkr bara mer och mer om min lilla häst för varje dag. <3

I torsdags fick han en ny läder grimma av Johanna! :D En svart med silver stenar över nosen.:D En riktig liten snygging blev han!!!! TACK JOHANNA!! <3 

Nu ska jag ut och haffa henne så hon ska kolla på Engills bett. Känns bra att höra vad hon tror... 


 

2010-07-28
22:06:19

28 juli -10

Igår var svullnaden värre. Julle var ute och kolla. Han kunde inte riktigt svara på vad d kunde vara. Men det på verkar han inte när han rör sej på nått sätt. Så Julle tkte jag skulle longera eller rida barbacka så han får röra på dej och hålla igång utan att spänna sadeljord och kanske irritera i onödan.

Så långerade han igår. I både varven. Först i lina och sen lös longerade i volten. Tänke att jag skulle försöka lära han att byta varv på komando. Så övade lite igår. D gick över förväntan. Efter bara tre gånger gjorde han d själv! D va kul!

Passade på att fota lite så läggar upp bilderna under! :)


Idag när jag var ute och kolla hade svullnaden gått ner. Så d va skönt! Han fick vila idag, D var jätte varm, massa flugor, blinningar, och bromsar. O dom var riktigt ettriga!!!


Trav bilder, Tagna i går (27 Juli):)När jag tog in han för att pyssla om han lite extra tenkte jag på att hans sår som han hade när han kom är nästan helt borta allt har läkt jätte fint. Och nu har släpper han den sista pälsen. D måste vara skönt för han att bli av med en del päls i värmen.

Men shit vad flug jävlarna är intensiva! Dom gigantiska bromsarna flygger fan in i stallet!!!!! D brukar dom inte göra. Och hästarna är besvärrade, hoppas att d blir bättre snart!!

Lider med hästarna på dagarna när d är som värst! Engill har vindskydd så dom kan gå in och skydda sej i. D är skönt att slippa ha dom inne o bli ut tråkade på dagarna.


Nu ska jag sova innan jag somnar sittandes.......